Regression

Regression är en behandlingsform där man går tillbaka till tidigare liv. Man kan använda den om man vill se om man varit med om något jobbigt, som kanske kan påverka ditt liv här och nu i form av blockeringar.

Dessa kan bearbetas genom en regression. Man kan även gå tillbaka till barndomen i detta liv. Det gör man då för att kanske ta reda på vad man varit med om som påverkar ens vardag i och med att man mår så dåligt.


Pris: 700 kr (1 timme inkl. 15 minuter terapisamtal)


Läs en upplevelse från en klient här nedan:

En dag när Diana kom så visste jag inte riktigt vad vi skulle hitta på. För nu började jag tycka att hon mådde så bra att hon i princip var klar hos mig, men hon hade velat komma ändå. Gå upp på taket på huset och titta hur det ser ut där, föreslog jag. Diana brukade alltid säga hmm, när hon var klar med en uppgift och invänta nästa steg. Men, nu dröjde det välbekanta hummande så jag frågade vad som hände.

”Jag ligger platt uppe på taket och tar mig ingenstans”, svarade hon. Jag har världens höjdskräck”, fortsatte hon.

”Det säger du nu”, svarade jag. Jag tyckte att situationen var både komisk och fascinerande samtidigt. Där ligger hon tankemässigt uppe på ett hustak och på grund av sin höjdrädsla kunde hon inte röra sig på taket. Hon hade inte berättat om sin höjdskräck i början när vi träffades. Det var något som hon hade glömt bort, sa hon. Inget hade hänt i detta livet som hade påverkat denna höjdrädsla, som hon visste om. Så för mig fanns det bara ett till sätt som kunde ha påverkat henne. Det var att hon i ett tidigare liv hade varit med om någon händelse som var orsaken till hennes rädsla.

”Jag undrar om du skulle vilja gå in i ett tidigare liv därifrån du befinner dig nu”, fortsatte jag. Jag undrade om hon skulle klara det från sin situation just då. Gick inte det skulle vi göra en regression en annan gång. Eftersom Diana hade blivit mycket duktig på ”din inre trädgård” så tvivlade jag egentligen inte.

Hon ville gärna försöka. Jag ledde in henne i ett tidigare liv som var orsaken till hennes rädsla för höjder. Plötsligt såg hon sig själv som en äldre man på 1800-talet, med en slokhatt och skägg. Mannen gick uppe på ett berg och verkade söka efter någonting. När jag frågade vad hon sökte, blev Diana först osäker, men sen sa hon att ett får hade kommit bort.

”Nu ser jag fåret som ramlat ner i en skreva”, berättade hon. Jag går fram och hjälper det”, fortsatte Diana. ”Jag böjer mig ner nu”, fortsatte hon. Sedan hör jag bara ”Ohhh” och jag ser hur kroppen rycker till. Efter en kort stund ser jag hur kroppen slappnar av.

”Dog du nu”, frågade jag.

” Ja”, svarade Diana.

Vi pratade igenom händelsen efter behandlingen och Diana berättade att hon höll på och skrapade huset hemma.

”Jag står på en pall som är så här hög”, sa hon och visade med händerna. Det var en pall som var två decimeter hög.

”Nu skämtar du med mig”, sa jag. Men det gjorde hon inte. En gång hade hon tagit en högre stege, men då hade hon krampaktigt hållit om stupröret, för att inte ramla.

”Men, då har du nu ett ypperligt tillfälle att verkligen se om detta fungerar eller inte”, sa jag. Hon lovade att hon skulle maila mig så fort hon hade testat sin höjdrädsla. Jag väntade otåligt och med spänning på hennes mail. Tre dagar gick och inget mail. Fyra, fem dagar gick och inget mail, nu hör det till saken att jag kan vara lite otålig ibland om jag väntar på något spännande. Jag tog i alla fall inte kontakt utan väntade. Jag tror att det var på sjätte eller sjunde dagen följande mail kom:

Hej Jeanette !

Sist jag var hos dig föll jag ner från ett berg. Jag var helt konstig i hela kroppen i flera timmar efteråt.

Mannen (som var jag?) såg ut som en figur ur en Emil i Lönneberga film. Det tog tre dar innan jag vågade prova om min höjdrädsla hade förändrats. Jag såg till att jag var ensam hemma. Det är helt otroligt… jag stod så högt upp på stegen att jag skrapade bort gammal färg från väggen ca en meter ovanför fönstret. Senare i Midsommarhelgen stod jag i en ”skylift” och manövrerade spakarna så att jag hamnade ända uppe vid husnocken, längst uppe vid taket. Inte en skakning gick genom mina ben. Helt otroligt. Det fungerar!

Ha en trevlig sommar, kram Diana.