Trädgården inom dig

Bok i personlig utveckling där författaren berättar om olika metoder för att må bättre.

I boken finner du fallbeskrivningar, brev från klienter, kortare enkla meditationer, ”redskap” som du själv kan använda för att bearbeta enklare blockeringar samt texter i positivt tänkande.

Information

Format: 140 x 180 mm
Omfång: 304 sidor (393 g)
Pris: 150 kr inkl. moms exkl. frakt

Köpställen

Bokia Vängåvan i Sundsvall och Vattumannens Bokhandel i Stockholm. Boken kan dessutom beställas hos de flesta bokhandlare.


Här kan du läsa några kommentarer om boken:

Det är fascinerande hur mycket vi påverkas av våra erfarenheter och det vi bär med oss. Ibland kanske vår ryggsäck blir för tung, eller så har något skräp fastnat i botten och vill inte lämna den. Boken ”Trädgården inom dig” har hjälpt mig att hitta verktyg och inspiration för att lätta min ryggsäck. Det är väldigt motiverande att läsa om människors vändningar i livet som kommit ur de behandlingar som beskrivs i boken. Jag har läst boken från pärm till pärm och ibland valt ut vissa delar som passar ”dagens mående”. Jag har gått på behandling hos Jeanette och för mig har boken därför blivit lite som en handbok. Så min sammanfattning är att jag älskar Jeanettes bok ”Trädgården inom dig”!
/Christine

Jag har läst din bok nu när jag har varit ledig och då njutit av den positiva energin som jag fått av att läsa din bok. Boken är lättläst och det är bra att du har varvat information/kunskap med fallbeskrivningar och ”hjälp till självhjälp” instruktioner. Min fundering är: Har du funderat på att utbilda – lära ut – den terapi som du arbetar med? Jag är jätteintresserad och är den förste att anmäla mig. Må så gott och på återhörande, kram/GM”

Jeanette,
Vilken bok du har skrivit! Till och med min syster som har dyslexi tycker att den är bra och lättläst, och det är den.

Första gången jag fick den i min hand, fick jag känslan av att den är bra. Jag läste ut den på bara några dagar, men sen kom jag på att man ska nog läsa något stycket och sedan lägga ifrån sig den och fundera på vad du verkligen har skrivit. Så det ska jag göra nästa gång.

Det är bra att du har blandat fallbeskrivningar, övningar och förklaringar på hur du kom på det hela. Styckena är korta så man kan läsa klart ett stycke innan man lägger ifrån sig boken. Vilket man knappast vill!

Det är en väldigt bra bok som jag varmt kan rekommendera. Man kan läsa den flera gånger och man behöver inte ha blockeringar för att läsa den, det går bra ändå. Så Jeanette, om du kommer att skriva fler böcker så kommer jag att vara den första som köper den. Du är en klippa!
Kramar/C.”

Hej Jeanette,
Både min man och jag läser nu din bok och vill bara tala om att vi tycker den är välskriven, lättsam och inspirerande. Det är väldigt bra med meditationerna som du har tagit med. Det är också bra att du inte avfärdar skolmedicinen. Behändigt format är det också. Positivt är också att du har tagit med exempel på klienter som gått hos dig och blivit bra. Ja, det är en mycket bra bok i ämnet.”
/ML

Jag har nu läst din bok ”Trädgården inom dig” för andra gången och vill berätta att första gången jag läste den så tyckte jag om den på en gång. Den var lättläst, positiv, intressant med alla falllbeskrivningar och meditationer som man kan göra själv. Du har ett bra flyt i boken som gör att man inte vill lägga ifrån sig boken på en gång utan gärna läsa kapitlet ut och kanske nästa, nästa och nästa…

Jag tänkte när jag hade läst boken att den här boken rekommenderar jag gärna till andra som är intresserade av personlig utveckling eller de som har enklare eller svårare problem som de behöver ta itu med. Vad jag först nu har insett är att det oftast är lättare att förstå och hjälpa andra än att se sig själv.

Mitt liv har inte varit så lätt. Jag har byggt upp ett skal omkring mig som jag förstått först nu efter att jag läst boken en andra gång. Andra har sett den skyddsmur som jag sakta men säkert har byggt upp, men jag har inte förstått att den funnits där. När jag läste boken förstod jag att allt som hänt sedan väldigt många år tillbaka fortfarande ligger där och förstör inom mig som en elakartad tumör.

Jag förstår nu att när jag pratar med andra om min skilsmässa som jag för många år sedan gick igenom, var tuff. En dag lämnade jag mitt hem för gott och allt som hör till, sociala livet, familje-träffpunkten mm, och åkte till jobbet. På kvällen åkte jag till min bästa väninna för jag hade ingen annanstans att bo. Kändes tungt som vuxen att behöva be om bostad hos min väninna tills det hade ordnat sig för mig med egen bostad.

Jag har nog verkat helt kall och oberörd när jag pratat om liknande situationer. Alla ensamma kvällar och nätter när jag tänkt på barnen och oroat mig för dem och undrat vad jag egentligen gjort och varför, har påverkat mig och sakta men säkert har muren formats runt omkring mig. Så här mot slutet har jag till och med börjat undvika människor som jag egentligen tycker mycket om. Det har varit för jobbigt att se dem i ögonen eller att få en kram, för jag var rädd att tårarna inte var långt borta. Det ville jag givetvis inte visa mina vänner. Förstod inte fastän jag fick många tecken på att jag egentligen inte mådde så bra.

När jag då läste ”Trädgården inom dig” insåg jag att det inte går att leva ett bra och normalt liv utan att rensa bort allt som blockerar mig. Det är precis det jag tänker göra nu, ta itu med mig själv, mitt liv och rensa bort allt ogräs som finns i min inre trädgård. ”Trädgården inom dig” fick mig att förstå -även om det tog tid – att jag måste ta itu med mitt ogräs och min mur som jag byggt upp.
Jag är glad att det finns människor som du!
Vänliga hälsningar, Lena.”