Hypnoterapi

Hypnoterapi är ett tillstånd där du är djupt mentalt avslappnad. Man brukar säga att man är i en form av trans.

Under vardagen så hamnar du ofta i lättare transtillstånd till exempel när du kör bil, när du dagdrömmer, tittar på film…

Under en behandling så fördjupas trans tillståndet hos klienten. Klienten ges affirmationer för att uppnå det klienten önskar såsom ökat självförtroende, bättre självkänsla, sluta röka, bli av med en ovana…

Hypnoterapi är en metod där klienten är avslappnad och som är väldigt effektivt för att förändra de beteende som klienten önskar ta till sig. Du som klient har alltid full kontroll över situationen. Vill du exempelvis inte sluta röka så kommer inte hypnoterapin att fungera. Du måste helt enkelt verkligen vilja sluta röka för att det ska bli så som du önskar. Du kommer inte heller att säga saker, under hypnoterapin, som du inte vill säga som kanske är känsliga saker.

Oftast behöver man inte gå så många gånger för att till exempel sluta röka, bli fri en fobi, stärka självförtroendet…

Jag har utbildat mig hos Fredrik Praesto i Stockholm. Fredrik håller i många olika kurser och har varit en hel del på radio och TV under 2010. Intresset för hypnoterapi sprider sig mer och mer i landet.


Pris: 700 kr (1 timme inkl. 15 minuter terapisamtal)


Här följer ett brev från en klient:

Godissuget försvann!

Jag fick höra att Jeanette hade gått en kurs i hypnoterapi där hon hade lärt sig hur man kunde sluta röka, släppa på fobier… Det tyckte jag lät intressant och funderade på att boka en tid.

Något som jag verkligen behövde var att sluta äta godis. Under ett antal månader hade jag gått upp mycket i vikt, minst 15 kilo, och det berodde mest på att jag åt mycket godis, drack läsk, åt chips… Promenader tar jag dagligen med min hund. Det blir då oftast en timme på morgonen och även ibland en stund på kvällen. Eftersom jag tog dessa promenader borde jag inte gå upp så mycket i vikt.

Eftersom det lät spännande med hypnoterapi, ringde jag och frågade henne om hon trodde att hon kunde få mig att sluta äta godis. ”Fungerar det på rökning så borde det väl vara lika om man äter godis”, svarade hon. När Jeanette svarade så, bokade jag en tid samma vecka.

Jeanette förde ner mig i ett avslappnat tillstånd. Jag kände hur jag blev väldigt tung i hela kroppen, men på något sätt så var jag med, hela tiden under sessionen. Hon gav mig suggestioner och sa att jag kunde göra något annat när jag kände suget av godis. Det kallades för ett substitut. Jag kunde till exempel gå och dricka vatten, äta nötter eller något liknande. Det där med nötter tog jag till mig.

Till saken hör att jag arbetar på en livsmedelsaffär och jag är ständigt utsatt för att både se och kunna äta godis, överallt där jag är på jobbet. Det var viktigt att jag verkligen VILLE sluta äta godis hade Jeanette sagt på telefon. Då tänkte jag att det kanske skulle bli svårt, men sluta äta VILLE jag verkligen. Det var inte roligt när magen bara blev större och större.

Efter behandlingen kände jag mig skönt avslappnad. Jag gick därifrån och tyckte det skulle bli spännande att se hur det nu fungerade. Från första dagen så har jag inte haft något sug efter godis. Kilona har rasat och jag har inte ätit godis på över fyra månader.

Jag kan verkligen rekommendera er att prova denna behandlingsform om ni vill bli av med någon last som ni dras med.

Med vänliga hälsningar, Carola.