Hur mår du?

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Ja, det är väl en bra fråga? Men, att svara på den kan vara svårt. Jag pratade nyss med en kvinna som gått på behandlingar hos mig. Hon har verkligen bearbetat och gjort det fantastiskt bra med det jobbiga som hon hade i sin ryggsäck. I dag sa hon ”Kommer du ihåg Jeanette, att du sa, ”Du måste börja med att titta hur du har det hemma.” Men det tyckte inte jag, jag trodde ju att allt var bra, berättade hon. Hon fortsatte, ”Jag tyckte att det var bra, tills att jag började uppmärksamma saker som absolut inte var bra.”

När hon hade börjat se vari problemet låg, så började hon kunna släppa ännu mera och hon vågade även att säga ifrån hemma. Vilket resulterade i att hon började må bättre. Men hon hade en lång väg att gå, innan hon mådde bra mycket bättre. Resan har varit lång för henne men, vilket fantastiskt jobb hon har gjort, som i dag har kommit så långt med sig själv. I dag vågar hon stå upp för sig själv, vilket hon inte gjorde då, för många år sedan.

Ja, denna ryggsäck som vi ständigt fyller på med en massa jobbiga saker som vi sedan inte bryr oss om att rensa ur, eftersom vi många gånger inte kanske vet HUR vi ska göra för att rensa ur den. Det vi gör är att vi fortsätter att fylla på ryggsäcken tills dess att den är så överfull att minsta lilla sak som vi lägger i den gör att vi reagerar med att bli ledsen eller att vi blir irriterad. En del kan reagera med ilska och frustration och andra kan hamna i depression och det som händer kanske bara är en bagatell. Men, den där bagatellen blir fruktansvärt jobbig, eftersom man inte är i balans eller i harmoni med sig själv. Man mår helt enkelt väldigt dåligt och många gånger inser man kanske inte heller hur dåligt man mår förrän man har bearbetat händelser i sitt liv och börjat må bättre. Då först inser man hur dåligt man mått.

VI behöver bearbeta det som vi lägger i ryggsäcken för att vi ska må bra. Ofta tror vi att det löser sig av sig själv ungefär som hokus pokus och så är det jobbiga borta. Men så är det inte riktigt. Det vi gör är att vi många gånger stänger in den jobbiga händelsen ordentlig och låser om den så att vi inte ska behöva ta itu med händelsen något mera. När ett tag har gått så tror vi att det som hände är borta. Men, riktigt så enkelt är det inte. Det ligger kvar i vårt undermedvetna och där ligger det och gnager och skaver. Det leder till att vi bromsar oss själv i vår utveckling vilket leder till att vi inte mår bra. Vi sätter upp hinder för att undvika att göra vissa saker, men vi förstår inte varför vi gör så.

Kom ihåg att vi alla har en enorm potential som skulle kunna användas mycket bättre om vi rensade i vår ryggsäck. Så hur tänker du göra? Tänker du börja bearbeta dina händelser som du gått igenom i ditt liv. Det behöver inte vara stora saker som varit jobbiga men som ändå har lämnat spår kvar som leder till att du inte mår bra och som gör att du sätter upp hinder för din egen utveckling och för att du ska må bra.

Du kan läsa om de behandlingar som jag har på min hemsida www.jbutveckling.se

Du kan även läsa brev från kunder hur de har upplevt behandlingarna.

Jag har även en blogg som du kan läsa.

Känn tacksamhet över allt vackert som finns runtomkring oss!

Ha det gott och ha en underbar dag!

Jeanette