Utbrändhet och psykisk ohälsa

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Ingen vill hamna i utbrändhet. Men det är många som hamnar där ändå och ibland flera gånger. Att hamna i utbrändhet innebär att kroppen kan säga ifrån och det totalt från en morgon till en annan. Även om man gör saker som man tycker om att göra, men det kanske blir för mycket av det goda, när det blir för mycket så reagerar kroppen till slut om det pågått under en lång tid. Jag har haft flera som varit utbrända och som har jobbat i ’Din inre trädgård’ för att börja må bättre.

Att ’arbeta’ i trädgården innebär att du släpper iväg eller som jag brukar säga rensar i ditt inre,’ så börjar du må bättre. Den psykiska ohälsan är väl känd i samhället i dag och det beror på att vi inte rensar i vårt inre och släpper iväg stora eller små problem. I stället så lagrar vi dem inom oss och tror att eftersom vi inte tänker på dem så är de borta. Men det stämmer inte, vi lagrar dem och ’stänger ’ in händelserna ordentligt i stället. Problemet är bara att det blockerar oss på olika sätt i livet. ’Ryggsäcken’ blir större och större och vi mår sämre och sämre.

Jag tror att anledningen till varför jag skulle träffa kvinnan som jag skriver om nedan var just för att hon skulle boka in en tid så att hon inte skulle bli utbränd.

För någon vecka sedan så träffade jag en kvinna som brukar gå på behandlingar hos mig, nu var det ett tag sedan som hon var på en behandling. Denna dag såg jag att hon inte verkade må så bra. Vi hälsade på varandra och jag frågade hur det var, hon svarade att hon hade väldigt mycket just nu. Hon berättade bland annat att hon ibland fick ångestattacker som hon mådde väldigt dåligt av. Vi skildes åt efter en kort stund.

Jag kunde inte släppa tankarna på henne. Så följande morgon skickade jag ett sms och frågade hur hon mådde. Hon svarade att det inte var så bra. Jag sa till henne att hon inte ville hamna så att hon blev utbränd och bara vill sova och inte orkar göra så mycket. Hon menade på att det var ganska nära nu att gå ’in i den kända väggen’. Hon bokade en tid för behandling.

När hon kom såg jag att hon var väldigt glåmig i ansiktet och inte hade någon energi, hon såg väldigt trött ut. Hon fick ’jobba’ inne i trädgården för att släppa det som låg närmast som hon hade varit med om som hade varit jobbigt. När behandlingen var klar så såg jag att hennes ansikte fått en annan färg. Glåmigheten och tröttheten var borta, nu var hon rosig på kinderna och hon hade ett annat ansiktsuttryck. När jag berättade det så svarade hon ”Ja, jag känner det. Jag mår mycket bättre nu.” När hon gick ut genom dörren så var det med lättare steg än när hon kom. Hon kommer att gå på fler behandlingar så att hon får rensa i sin trädgård och börja må bättre igen.

Känner du själv att ditt mående inte är så bra beroende på olika anledningar. Anledningarna kan vara många till varför man inte mår så bra. Man kanske har gått igenom någon form av separation, svek, mobbning som barn och som vuxen, olyckor med bil eller djur, traumatiska upplevelser… Om du mår dåligt så tror inte jag att du vill må dåligt, låt inte din ryggsäck bli större utan ta tag i problemen och börja bearbeta ditt inre så att du börjar må bättre. Det finns olika sätt att göra det på. Hos mig jobbar man i ’Din inre trädgård’ för att rensa och släppa det som är jobbigt.

Gå in och läs på min hemsida www.jbutveckling.se om mina behandlingar. Känner du att det skulle vara något för dig så ring och boka en tid.

Ha en bra dag i solen!

Jeanette