Flygrädsla andra delen

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

I går berättade jag om en kvinna som på planet från Luxemburg till London visade på en stark flygrädsla.

En äldre kvinna skulle resa till ett varmare klimat och kom till mig, detta hände för många år sedan, för att få hjälp med sin flygrädsla. Då använde jag mig av en metod som jag hade jobbat fram själv. Fick veta av några bekanta till kvinnan att flygresan hade gått väldigt bra. Jag kommer inte ihåg hur många gånger som vi bearbetade hennes flygrädsla, men jag har för mig at det var ungefär fem gånger. I dag kan jag använda mig av hypnos för att en klient ska släppa på sin fygrädsla.

Ett annat exempel på hur jag hjälpt en kvinna med sin flygrädsla var Elin. Det var någon gång under 2008 som hon kom till min mottagning för att få hjälp. Hon kom för att hon var alldeles slut i hela kroppen av olika anledningar. Hon var även väldigt orolig för att flyga och denna rädsla blev bara värre och värre inför en resa som hon skulle göra. Paniken växte sig starkare och starkare för varje dag. Hon gick hos mig fem gånger och av dessa fem gånger så arbetade vi de tre sista gångerna med hennes flygrädsla. För ett tag sedan berättade en kvinna om att hon hört hur bra det hade gått för henne när hon sedan flög iväg. Jag har ringt och intervjuat Elin:

Jag presenterade mig och frågade om hon kom ihåg mig?
Det gjorde Elin och jag frågade henne om hon kom ihåg hur många gånger som hon hade gått hos mig.

”Jag gick fem gånger hos dig. När jag kom så var jag alldeles slut och jag var väldigt orolig för flygresan som jag skulle göra. Vi jobbade tre gånger med själva flygrädslan.”

Jag frågade hur det blev med resan.

”Det har gått bra. Innan jag kom till dig så blev paniken bara värre och värre, så till slut var jag tvungen att hitta på något. Då blev jag tipsad om att gå till dig. Flygresan gick bra efter bara tre gångers behandling.”

Jag frågade om hon hade flugit många gånger sedan dess:

”Ja ungefär en gång per år och det har gått bra. Jag jobbar fortfarande med dina tekniker, bland annat att blåsa i ballonger”, svarar hon med ett skratt.

Jag tackar henne och frågar om det är ok att jag skriver om detta på min hemsida och det var det så nu har du fått läsa om Elins upplevelse efter att hon gått på behandling för att klara av att flyga.

Nu kan jag använda mig av andra metoder än vad jag använde då och då bland annat med hypnos. Det måste vara hemskt att lida så förskräckligt av denna rädsla och många flyger inte på grund av rädslan att flyga. Men det finns hjälp att få. Jag kan inte lova att det går att hjälpa alla som har denna rädsla men av dem som jag hjälpt så har det fungerat och det känns verkligen roligt.

Ha en underbar dag!
Med ljus och värme

Jeanette