En tänkvärd dikt

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

En dikt som säger en hel del följer nedan. Med vad fyller du dina dagar? Är det av bagateller, negativ kritik, hårda ord, oro, butterhet… eller är det av glädje, kärlek, positivitet, framtidstro, harmoni… Om vi mer sprider glädje till oss själva och andra så mår vi så mycket bättre. Ge ett leende på vägen till dem som du möter. Beröm andra och uppmärksamma andra, men glöm inte bort dig själv. Tänk på att du är en värdefull och fantastisk person.

Ja, när vi väl ska gå vidare så är det lika för alla. Inget får vi ta med oss när vi dör, förutom den lärdom som vi fått här på jorden. Den lärdomen tar själen med sig när den går vidare. Det vi lärt oss och den erfarenhet vi gjort är olika för alla. Frågan är hur vi har förvaltat lärdomen och tagit itu med de dagar vi gått här på jorden. Har vi gjort vårt bästa för att utvecklas och växa upp som kärleksfulla individer?

När man ser på allt ont som finns på vår jord så finns det många, många som behöver kärlek och ljus. Sprid ännu mer kärlek till dem du möter på din färd genom livet och glömma bort dig själv. Du behöver också fylla dig med ljus och kärlek. Tänk dig en rosa bubbla fyllt med rosa ljus som du sitter i och bara är. Om du sitter så en stund, så fyller du dig själv med kärleksfulla energier. Hela jorden behöver mycket kärlek så skicka ljus och kärlek till jorden (meditation finns på bloggen ”Kärlek till vår jord”).

Med värme och ljus

Jeanette

Det liv är icke längst, som längst har varat.
Den levat längst som fyllde livet bäst.
Ej är den rikast, som mest har sparat.
Nej, den är rikast som givit mest
.

(Ur Havamal)