Underbart med fina vänner

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Vår dotter Nathalie dog för 19 år sedan. Ibland kan det faktiskt kännas som om det var i går hon gick vidare till en annan dimension. Vissa bilder finns fortfarande fastetsade kvar i minnet.

Efter hennes död hände många situationer som gjorde att jag förstod att många har väldigt svårt att bemöta andra som har förlorat någon som betytt mycket för dem. Eftersom vi inte vet hur vi ska bete oss så är det lättare att gå undan, man tar inte kontakt… Kommer så väl ihåg att jag var på H&M och tittade på kläder till Robin, lite längre bort i affären såg jag två kvinnor som också stod och tittade på barnkläder. Jag blev glad när jag såg dem eftersom jag kände dem och tänkte att jag först bara skulle bestämma mig vilket plagg jag skulle ta till Robin. Sedan tänkte jag gå och hälsa på dem. Det var bara några korta sekunder som jag tittade ner och när jag tittade upp igen så var de borta. Detta hände flera gånger. Jag kom och gick på stan och såg någon som jag kände komma och gå emot mig och när denne såg mig vek personen in på en annan gata. Du tänker kanske att de var på väg någon annan stans, man bara vet att det inte var så. I början kändes det jobbigt, men jag förstod att det berodde på att de inte visste hur de skulle bete sig. De visste att jag hade det jobbigt just då, därför valde de att ta en annan väg.

Hur som helst, det är ingenting att vara rädd för när någon man känner har förlorat ett barn, make, förälder… det är bara att gå fram och gråta tillsammans och säga till exempel ”Jag tänker på er”. Mer behöver man inte säga eller så kan man bara vara tysta tillsammans. Man kan skicka ett kort om det känns jobbigt att ta kontakt.

Nathalie hade födelsedag nu i Maj och varje år sedan Nathalis död så har vi fått en bukett blommor från en god vän/familj som har en pojke som föddes samma år som Nathalie. Jag är verkligen fascinerad över detta. I förrgår fick vi en så vacker orkidé med texten ”Till minne av er lilla ängel Nathalie”. Jag blir så rörd av denna kärleksfulla handling som vi får varje år. I 18 år har vi fått en bukett blommor, det är väl fantastiskt! Jag har många fina vänner som jag är såååå tacksam över att jag har! En varm kram till er alla.

Med ljus och värme!

Jeanette