Öronvärk

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

För ett tag sedan frågade en mamma mig om jag hade något tips mot öronvärk. Många barn har ofta problem med öroninflammationer och då kan man så snart att barnet pratar om att de har ont i öronen göra som jag beskriver nedan. En annan mamma testade detta på sina barn och ringde efter någon vecka och tyckte att det var fantastiskt att det hade fungerat så bra.

Något som man också kan använda på samma gång eller vid förkylningstider, är att skära lök och vitlök och lägga på ett fat och placera det nära sängen, så att man andas in ångorna av löken. Det luktar inte speciellt gott i rummet dagen efter, men i förkylningstider är detta väldigt bra att använda sig av.

Med ljus och värme!

Jeanette

Öronvärk
Många barn har problem med öroninflammationer. Här är ett bra tips som jag använt på mina barn och som har visat sig fungera bra. Vid öronvärk behöver du en bit gasbinda cirka 5×5 cm, en vitlöksklyfta, plåster och matolja: smörj in örat med matolja. Se till att oljan täcker överallt inne i örat så att inte vitlöken fräter på huden. Hacka vitlöksklyftan smått och lägg vitlökshacket i gasbindan. Vira samman gasbindan och lägg in den i örat, med den virade öppningen uppåt, så att inte vitlöken ramlar ut. Sätt fast plåstret på örat så att det håll den virade gasbindan på plats.