Intressant behandling

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

I dag hände något intressant när jag behandlade. En mysig kvinna kom på behandling som har sjukdomen SLE, vilket är en inflammationssjukdom som innebär att immunförsvaret börjar angripa den egna kroppen. De symtom som man kan få när man har sjukdomen är att man oftast är trött, har feber, går ner i vikt, får ont i lederna… Om man har SLE så är den process som tar hand om döda celler störd. Immunförsvaret uppfattar cellrester som främmande ”föremål” i kroppen och bildar därför antikroppar. Det kan vara svårt för immunförsvaret att avlägsna dessa immunkomplex som innehåller kroppens egna ämnen och de kan i stället fastna i olika organ i kroppen. Vilket gör att en inflammation uppstår och de organ som blir angripna kan bli skadade.

Kvinnan som kom i dag har problem med bland annat sina leder. Hon har ont i vrister, handleder, knän och hon har ibland haft väldiga besvär med att gå. När hon kom för ett tag sedan så gjorde jag en kroppsbesiktning genom att titta hur starka störningar som hon hade i kroppen. På immunförsvaret hade jag skrivit att störningen var stark.

Jag började behandlingen med att hålla i hennes ena handled, men fick en känsla av att jag även skulle hålla under nacken när jag gav healing. Så det gjorde jag och efter en kort stund lade hon sin hand på sin vänstra sida nedanför revbenen, där mjälten sitter. Jag frågade om hon hade ont och det sa hon att hon hade. Jag höll kvar i nacken och hanleden en liten stund till. Därefter började jag heala på mjälten. Efter ett tag arbetade jag med healing utanför kroppen och ”plockade” bort det som inte var bra i mjälten. Då säger hon medan hon blundar hela tiden, ”Jag kan känna hur du plockar bort någonting”. Det stämde ju faktiskt, det var precis vad jag gjorde. Hon fortsatte efter en kort stund ” Du det är precis som om det är linjer i kroppen de går rakt och de liksom går upp från fötterna och uppöver och likaså från händerna och uppöver mot huvudet.” Det var även en linje som gick ner från huvudet. Det var en linje från vardera fot och arm. Vi var mäkta förvånade båda två att hon kunde känna på det här sättet.

Jag undrade då om ”linjerna” hon kände var meridianerna i kroppen (energibanor) som är kopplade till nervbanorna i kroppen och även till organen i kroppen. Jag tyckte det var väldigt intressant likaså kvinnan. Hon kunde inte förstå, att vi liksom har linjer i kroppen, som hon sa.

Jag pratade med en kompis om vad som hade hänt, eftersom jag får berätta detta för klienten.Hon förklarade det så att vi har olika meridianer som går över hela kroppen och som är kopplade till våra organ. När man har en sjukdom som SLE så fungerar inte nervbanorna fullt ut vilket gör att man kan känna på det här sättet, eftersom nervimpulserna är skadade och går då långsammare genom synapserna (kontaktpunkterna mellan nervcellerna) och då känner man det som om det pulserar i dessa linjer. Har vi ingen sjukdom i nervbanorna så går nervimpulserna mycket snabbt vilket gör att vi inte hinner känna dess ”linjer”. Detta var något förenklat, till vad som kvinnan kan ha känt under behandlingen. Kvinnan mådde bättre i vrister och knän som hon hade haft ont i när hon kom och då speciellt i höger knä.
Visst är kroppen fascinerande!

Med ljus och värme!

Jeanette