Kärleken växer med omtanke

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

När vi ger omtanke till oss själva och andra så växer vi alla inombords.På mina behandlingar brukar klienterna affirmera på slutet av behandlingen. Det de ska affirmera/tänka på med inlevelse och känsla är ”Jag Jeanette älskar mig själv” (de tänker givetvis sitt eget namn) och de ska tänka tanken om och om igen tills dess att jag säger till. Eftersom många inte känner att de blivit älskade börjar de oftast gråta när de ska tänka denna korta fras.När de affirmerat denna mening några gånger hos mig så går det lättare.

Detta visar för mig att det finns alldeles för få som verkligen älskar sig själva. De kan möjligen tänka sig att tänka på att de tycker om sig själv. Men det är inte alls samma känsla i den meningen som om du tänker på den med inlevelse och känsla och lägger till orden ”älskar sig själva”.Denna mening öppnar upp i hjärtchakrat och får oss att så småningom må mycket bättre. En kvinna sa en gång ”Men jag har aldrig fått kärlek och så ska jag älska mig själv, jag som inte ens tycker om mig själv”. Hon hade det jobbigt direkt i början men sedan blev det bättre.

Ju oftare du ger kärlek till dig själv och andra desto fortare kommer du att må bättre, eftersom du ger av dig själv till någon annan. Förvänta dig inte att få tillbaka något när du ger din kärlek till någon i form av en handling, saker, ord…utan ge för att det är roligt att ge. Du kommer att få tillbaka, men kanske inte alla gånger som du själv tror. Ju oftare som du ger andra din omtanke desto bättre mår de, detta gäller även barn,djur och blommor.

Ge kärlek till dig själv och andra! Tack för att just du finns!

Med ljus, värme!

Jeanette