Följ med i livets flöde

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Följ med i livets rytm är inte det enklaste, för vi vill ju gärna kanske att det flödet ska vara något helt annat än vad det visar sig vara. Vi har kanske tänkt att det skulle vara på ett annat ställe som huset skulle stå på, att resan skulle bli till ett annat ställe, att jag skulle ta tåget i stället för bilen…Men när vi väl följer med flödet och kan se anledningen (efteråt) till att vi skulle ta bilen i stället för tåget så visade det sig att det hände en olycka med tåget eller att tåget var väldigt försenat…

Jag tror att om vi bara följer med flödet så blir det till det bästa för oss själva. Men bromsar vi och försöker ändra på flödet, ändra kurs så att säga, eftersom vi tror att det inte blir roligt eller att det inte är så bra för oss… så blir det en omväg, senväg… för oss. Så se till att följa det flöde som är just nu.

Hoppa på det där ”tåget” som är på gång, som står på perrongen och väntar på dig. Jag kan ta ett exempel. När jag var ung, för ett antal år sedan☺ så hoppade jag på tåget och sedan började det röra sig i 200 km i timmen. Jag arbetade på en bilfirma samtidigt som jag undervisade i franska på ett studieförbund. Jag hade läst en bok i personlig utveckling och det var Wayne Dyers bok ”Älska dig själv”. På bilfirman skickade de alla på en halv dags Charmkurs. När jag var på den kursen tänkte jag när jag såg föredragshållaren, ”Det där skulle jag vilja göra”. Jag berättade för min chef och många andra på studieförbundet att det här med personlig utveckling och positivt tänkande var framtiden. En dag frågade dom mig om jag ville leda en kurs i ”Växa som vuxen”. Jag tänkte att jag hade ju läst en bok i ämnet som gjorde att jag ökade mitt självförtroende väldigt mycket och så hade jag ju gått charmkursen. Så jag tackade ja och det är jag tacksam för att jag gjorde. För det har lett till där jag befinner mig i dag. Det intressanta med det hela var att en psykolog skulle ha haft kursen men hade hoppat av i sista minuten, därför erbjöd dom mig i stället att leda kursen i ”Växa som vuxen” och jag tog chansen och följde med flödet.

Se till att följa med flödet, lyssna och våga ta steget när det erbjuds dig.

Ha det gott!

Med ljus och värme!

Jeanette