En varmrätt

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Från kokboken ”Måltider”(sid 21) som jag var med att redigera till Kovlands ishockeyförening, har jag i kväll hämtat en varmrätt. Den här varmrätten är både enkel att göra och väldigt god. Har du inte gjort den förut så prova den. Med dessa rader önskar jag dig en smaklig måltid!

Med ljus och värme!

Jeanette

Kreolskans köttgryta

Det här behöver du:

2-4 kabanosskorvar
900 g fläskfilé
smör till stekning
1 burk syltlök (195 g)
1 burk svarta oliver (227 g)
1 röd paprika
5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Så här gör du:

Skär korven i cm-tjocka skivor och bryn dem i smör. Skär filén i skivor och bryn även dem i smör. Blanda korvskivorna och filébitarna i en stor gryta. Tillsätt syltlök, oliver och strimlad paprika i grytan. Slå över grädde, vetemjöl och kryddor. Låt grytan puttra i 10-15 minuter.
Serveras med ris, sallad, baguetter och ett gott vin.