En enkel musikövning

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

En musik övning

En enkel övning att göra för att bara vara i nuet är att lyssna till musik som man tycker om och då menar jag att LYSSNA. Du kanske kan tända ljus och göra det vackert omkring dig också.

Sätt dig tillrätta i en stol och lyssna nu till de instrument som finns i musikstycket, lyssna till texten, rösten på den som sjunger, lyssna till nyanserna i musiken och låt musiken fylla ditt inre. Lyssna och njut av alla tonarterna i musiken. Låt alla tankar som kommer bara fara iväg och koncentrera dig igen på musiken. Lyssna och känn in.

Vill du komma ner i varv så sätt på lugn och rogivande musik, vill du känna glädje så lyssna till någon glädjefylld musik som du tycker om. Se till att ”gå in i musiken” och bara var där inom dig.

Hur ofta sätter vi oss ner och bara lyssnar till de tankar vi har, musik, tystnaden… Ofta så är det radion eller TV:n som talar till oss i stället för att vi stillar oss och bara är. I korta meditations stunder så kan vi återhämta mycket kraft för att orka med dagarna som många gånger är fyllda med stress. Att lyssna till musik på det här sättet är också ett fantastiskt bra sätt att stilla sig.

Med ljus och värme!

Jeanette