Lev i nuet

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Vi borde leva en dag i sänder och inte rusa iväg för att hinna med så mycket som möjligt. Hade en klient för ett tag sedan som fick till sig att han skulle ta det lugnt och inte stressa så mycket. Det är inte så lätt i den stressade tillvaro som vi lever i. Vi vet ju faktiskt inte om morgondagen kommer. Njut av dagen i dag! Gör något som du tycker om, gläds åt de små tingen i livet som kan verka vara utan betydelse, men som kanske ger dig glädje. Lyssna till musik som du tycker om och njut.

Var som barnen, lev i nuet och känn och låt glädjen inom dig spira. Har du svårt att finna den så tänk tillbaka på en glädjefylld stund i livet som du varit med om och låt den glädjen genomsyra din kropp igen. Genom att tänka på händelsen och gå in i den så känner du till slut glädjen inom dig. Denna övning brukar jag göra på behandlingar ibland, det fungerar riktigt bra.

Nuet är ett spännande ögonblick så rusa inte bara iväg och missa det ögonblicket som kanske kan ge dig positiva upplevelser. Var vaksam på de små, små upplevelserna som kan hända när som helst och som kan ge ögonblick av kärlek, glädje, frid, harmoni… Om du lever med uppmärksamheten på att leva i nuet så kommer du att må så mycket bättre. Öppna ditt hjärta för kärleksfulla och glädjefyllda ögonblick i ditt liv.

Med ljus och värme!
Jeanette