Muren

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

För många år sedan hade jag en klient som gick hos mig på behandling. Jag brukar för det mesta alltid ”titta” på hur chakrana ser ut. Det gjorde jag även denna dag. Veckan innan hade chakrana varit öppna, men denna dag så var de ”stängda”. Jag frågade då vad som hänt under veckan. Hon svarade ”Ingenting”, jag sa att det måste det ha gjort eftersom jag kunde se det på chakrana. Jag frågade vad hon hade gjort på måndagen, tisdagen… Hon tänkte tillbaka och så sa hon ”Men, inte kunde väl det ta så hårt”, sa hon och skrattade. På tisdagen hade en hanverkare gjort ett ganska stort ”fel” när dom var hemma hos henne och renoverade i köket. Hon hade blivit väldigt ledsen och frustrerad över det som hänt. Tydligen så satt den händelsen kvar. Jag antar att den händelsen hade varit övergående och inte ”fastnat” inom henne som en svår och obearbetad händelse, även om hon inte kommit till mig. Nu fick hon bearbeta den på en gång och släppa iväg den.

I dag hände en liknande historia. En underbar kvinna kom på behandling och det var inget speciellt som hade hänt under veckan, sa hon. Men när hon kom in i ”Trädgården” så kom hon ingen vart eftersom där stod en stor mur precis vid ingången. Jag frågade vem muren stod för och efter en liten stund så fick hon fram vem det var. För att komma in fick hon bearbeta den först innan hon kunde gå in i ”Trädgården”. Efter behandlingen så frågade jag vad som hänt under veckan och när hon nu visste vem den stod för så berättade hon om ett telefonsamtal hon hade fått, som sårade henne väldigt djupt. Den personen hade sårat henne många gånger tidigare.

Jag blir så fascinerad över allt som händer i ”Trädgården”. Det kommer in djur som visar på saker som klienterna just bearbetat eller behöver bearbeta, föremål visar på vad de behöver tänka på, efter bearbetningen av en stor sten (någon händelse som någon gått igenom) så kan ”klumpen” i bröstet vara borta…

När man ser på denna händelse med muren så förstår man vad mycket vi egentligen behöver bearbeta som finns inom oss för att vi ska må bra. Hur mår du? Bearbetar du de händelser som du är med om som är tunga och svåra? Det finns många sätt att bearbeta jobbiga händelser på, så stoppa inte undan dem i en ”byrålåda” som du låser. Bearbeta dem och släpp iväg sorgen och smärtan så att du mår bra.

Tänk på att du lever här och nu och du är värd att få leva ett liv fyllt med glädjefyllda stunder.

På hemsidan, www.jbutveckling.se, under fliken ”Klienterna berättar” kan du läsa brev från klienter och hur de har upplevt behandlingarna i ”trädgården”.

Ta väl var på dig! Med ljus och värme!

Jeanette