En förrätt

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Jag var med om att framställa en kokbok ”Mat & Mera” 2005. Vi fick recept av invånarna i Liden och gjorde då kokboken, där pengarna oavkortat gick till Indals Lidens SK. Jag har hämtat ett recept från den som jag tycker är en god förrätt.

Ha en bra dag!

Jeanette

Lidenrullen

Lidenrullen
Ugnstemperatur: 200 grader i ca 25 minuter

Det här behöver du (8-10 port):
125 g margarin
1 ½   dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
4 ägg

Fyllning:
2 hårdkokta ägg
500 g oskalade räkor
½ -1 dl krabba i mindre bitar
2 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
1-2 dl finhackad dill
125 g gröna ärtor
salt
peppar
salladskrydda

Så här gör du:
Smält margarinet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjöl och rör till en jämn smet. Rör ner mjölken. Tag kastrullen från plattan och låt det svalna. Vispa ner äggen, ett i sänder. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 20 – 25 minuter. Låt kakan kallna.

Koka äggen till fyllningen och skala räkorna. Vispa grädden ganska hårt. Blanda ner majonnäs, dill, skalade räkor, krabba, ärtor, salt och peppar. Rör ihop så att ingredienserna blandas väl. Finhacka äggen och vänd ner dem i fyllningen. Bred sedan ut fyllningen på den kalla bottnen och rulla ihop till en rulle från långsidan.

Servera i skivor till en sallad.