Gummiankan

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

En kvinna som kom på en behandling berättade att hennes son, Viktor, vid sju års ålder hade skrivit följande tänkvärda rader och satt upp på skolan: Hjärtats hopp är kärlek värme och ljus. Viktor är i dag 20 år.

Vill även berätta om en händelse i dag som var rätt så kul. Jag fick tillåtelse av klienten att berätta detta. Eva har gått några gånger hos mig, men vi har inte arbetat så mycket i ”Din inre trädgård”, det började vi med för två gånger sedan. Förra behandlingen så skrattade hon så att tårarna flödade. När hon då blåste i ballongerna så sa det bara svisch och så for de iväg när hon blåste i dem, det fanns inte en chans att knyta ihop dem, som vi brukar göra. Hon skrattade gott och det gjorde även jag. Då sa Eva, ”Men hur är det möjligt att det bara kan bli så, jag hade inte en tanke på att de bara skulle fara iväg så där”, sa hon och skrattade gott igen. Anledningen var antagligen att det hon släppte iväg var väldigt jobbiga saker och ballongerna höll inte för det trycket.

Den här gången så hände något roligt igen. Hon fick upp en vattentunna och jag frågade vad som fanns i den. ”Svart vatten”, fick jag som svar. ”Men vänta det är något som ligger och guppar där i vattnet”, fortsatte hon. ”Vad är det som guppar i vattnet, titta efter”, sa jag. Så började Eva skratta igen (hon har lätt till skratt som tur är med tanke på vad hon gått igenom i sin barndom) och det tog en stund innan jag fick till svar ”Det är en sån där gummianka, en gummianka”, och så var det kört igen. ”Hur är det möjligt, var kommer detta ifrån?”  Hon menade bilderna som bara dyker upp från ingenstans.

Ja, det kan finnas många anledningar till att denna anka fanns med i tunnan. Det kan ha varit att något i barndomen gjorde så att hon kanske fick ta ansvar tidigt och gick miste om sin tid att leka, hade hon få lekkamrater och saknade detta…

Vi använder ofta bilder när vi drömmer, tänker fantiserar, mediterar… och det handlar många gånger om symboler som inte alltid är så lätt att tyda. Detta ser vi ganska klart när man ska tyda en dröm som verkar vara hur konstig som helst. Men om man börjar tyda de tecken som finns så kan det vara ett väldigt bra hjälpmedel eftersom det kan ge oss ledtrådar i vardagslivet.

Försök att tyda dina drömmar, det är faktiskt väldigt intressant. Denise Lynn skrev en väldigt bra bok för många år sedan som heter ”Vägvisare” och som jag kan rekommendera.

Med ljus och värme

Jeanette