Ser djuren mer än vi?

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Idag fick jag en förfrågan från en kvinna, vilken jag tänker svara på.
Tror Du att djur ”ser” mer än vi människor? Vår katt ligger i min säng varje natt.
Min man brukar oftast redan ligga när jag lägger mig. Varje kväll så tittar katten mot
dörröppningen, följer något med blicken fram till min mans säng. Hon tittar en
stund på vad ”det” nu är och sedan vänder hon sig mot mig och lägger sig för att sova.

Kvinnan hade känt det tidigare som om någon bevakade henne när de var nyinflyttade i huset. I det rummet där de i dag sover ville hon inte vara, i början. Men idag har hon inga problem med att vara där.

Mitt svar är ja, det är jag helt övertygad om. Jag har hört om katter som har väst, rest ragg och stått och stirrat på något som vi ”andra” inte ser. Är man själv ”känslig” så kanske man kan känna in att någonting finns i rummet. Jag tror att hundar reagerar likadant som katterna om någon ”själ” kommer in i rummet. I det här fallet verkar det som om katten känner väl till denna själ eftersom den lägger sig och sover i lugn och ro. Det kan vara en själ som kommer för att titta till sina anhöriga eller så kan det vara någon form av ljusvarelse, som jag ser det.

När jag ger behandlingar så får vi ibland ”besök” av nära och kära som vill ge en hälsning till den som får behandling. Det är alltid lika intressant och spännande varje gång. En kvinna som kom på en behandling fick en äldre man som kom och hälsade på, det var farfar konstaterade vi efter en stund. Det jag såg för min inre syn var att han visade mig en röd bok, att han satt i en liten roddbåt och så  hörde jag opera. Kvinnan förstod ingenting av det jag berättade, men efter en stund sa hon: ”Jag och farfar åkte i en roddbåt en gång tillsammans, han läste ur en röd bok för mig när jag var liten och han älskade opera. Detta var givetvis ingenting som jag visste någonting om. Men hon hade ändå svårt att ta till sig detta. Genom att visa på dessa saker ville han tala om för henne att: här är jag, jag finns fortfarande här och tittar till dig då och då.

Som jag ser det så har vi dem som tittar till oss, så egentligen är vi aldrig ensamma.

Med ljus och värme

Jeanette