Ett leende

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Tänk vad ett leende betyder mycket. Ibland säger det mer än tusen ord. Ett leende kanske öppnar upp någons hjärta en aning. Ett leende sprider glädje till andra. Tänk om vi mer vågade öppna upp oss och ge av oss själva till andra.

Min syster har en gravt CP-skadad dotter som verkligen är en glad och go tjej. Min syster, Helene, tycker det är ok om jag förmedlar denna lilla solsken historia om Amanda.

Amanda söker kontakt med andra när hon sitter på t ex bussen. Då tittar hon sig runtomkring för att få kontakt. Får hon kontakt så ler hela hon och visar sin glädje ”Vad kul att du också tycker att jag är fin, för det gör jag” verkar det som om hon tänker. Det är ofta män som hon vänder sig till ☺, hon vill gärna ha deras uppmärksamhet. En liten solskenshistoria om just detta. Amanda skulle till Globen för att se Cirkus Soleil med min syster och sambo. De skulle sova över en natt så de tog tåget till Stockholm. De tog med sig permobilen in på tunnelbanan, de satte sig runt Amanda. På ett av sätena så satt en nerdekad, smutsig, drogad, hemlös man. Han såg bedrövlig ut, som min syster sa. Amanda satt mitt emot honom och sökte kontakt med honom och hon fick kontakt. Då sken hon som en sol, som hon alltid gör när hon får kontakt. Amanda lägger ju inga värderingar i dem hon möter. De pratade med denne man på hela resan och gav honom en medmänsklig värme. Han var så lycklig och ställde frågor om Amanda ”Vad heter hon?” Helene berättade och sa även att Amanda gillade honom. ”Tack så mycket – ta hand om dig…, sa han en hemlös, drogad man med ett liv som han inte ansåg vara värt någonting.” Amanda, hon lyste som en sol, hon hade fått kontakt. Folk i vagnen visade avståndstagande, ”sånt drägg pratar man inte med”, ungefär så kändes det som om folk tänkte, sa Helene.

Min undran är vilket intryck gjorde Amanda på denne man, lärde han sig något av situationen? Vad tänkte passagerarna, fick de en tankeställare eller? Amanda vill att andra ska se henne, uppmärksamma henne, därför blir hon så glad när hon lyckas få kontakt och det lyckades hon även med denna gång. Vilken otrolig händelse, tänk om fler fick uppleva dessa möten av medmänsklighet, värme och kärlek.

Ha en underbar dag!

Med ljus och värme

Jeanette