Beröm andra på din väg genom livet

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

I går träffade jag en ung kvinna med de vackraste bruna ögon man kan tänka sig. De är som djupa brunnar som man bara sjunker in i. Hittade inte rätt tillfälle i går att tala om det för den unga kvinnan.

I dag satt vi och pratade med varandra och då passade jag på att tala om vilka vackra ögon som hon hade. Vilken glädje att se att jag gjorde en annan medmänniska så glad.

När det gäller att berömma så kommer jag ihåg Lena en äldre (över 70 år var hon) fascinerande kvinna som gick på en av mina kurser i Personlig utveckling för många år sedan.På kursen hade vi pratat om vikten av att ge andra beröm, vilket leder till att vi själva mår bra, eftersom vi glädjer andra. I alla fall så hade Lena varit i Stockholm och var på väg hem till Sundsvall med tåg. På tåget mitt emot henne sitter en kvinna, enligt Lena med helt underbara skor på fötterna. Lena älskade skor och hade alltid högklackat på kursen. Lena satt och tittade på dessa skor ända hem till Sundsvall. Hon klev av tåget utan att ha pratat med kvinnan Hon var så arg på sig själv för att hon inte hade berömt kvinnan för hennes vackra skor, eftersom de fått i uppgift av mig att träna på att ge beröm. ”Men jag hade väl i alla fall kunnat fråga henne var hon hade köpt dem, så att jag också skulle kunna köpa likadana”, sa hon vid nästa kursträff. Vi skrattade gott allihopa.

Ja tyvärr så är det väl så att vi är dåliga på att berömma varandra. Att berömma varandra innebär att man talar om det man verkligen känner, det handlar inte om att ge beröm för att få något tillbaka själv. Ge för att glädja andra. Ofta går vi faktiskt och tänker fina tankar om andra men vi säger det sällan. Våga ta steget och ge av dig själv till andra på din väg genom livet.

Med ljus och värme

Jeanette