Fortsättning av chakran

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Jag spinner vidare på det jag tog upp i går, eftersom jag tycker det är ett väldigt intressant ämne. För den okunnige så kan jag nämna att chakran är subtila energiströmmar som är grunden för en urgammal indisk läkekonst som används för vår fysiska, mentala, emotionella och andliga varelse. Den första gången som ordet chakra nämns är i ”Vedaskrifterna”, hinduernas fyra heliga böcker som anses vara skrivna för 2500-talet f-Kr. Där beskriver man hur Guden Vishnu steg ner på jorden och som då hade ett chakra, en lotusblomma, en klubba och en trumpetsnäcka i sina fyra armar.

Detta är intressant med tanke på att det är så många som fortfarande än i dag på 2000-talet inte kan ta till sig detta, ett system som är så pass gammalt. Det är väldigt tråkigt att vi inte kommit längre än så i vår utveckling.

Jag använder mig av en pendel för att se hur chakrana snurrar eller står stilla. Det är intressant att se hur bra detta system fungerar. Jag hade en kvinna på en behandling en gång som ville få hjälp eftersom hon mådde så dåligt. Jag pendlade som vanlig på hennes chakran och när jag kom till navel chakrat så tog det väldigt lång tid innan jag ”kunde öppna det”. Jag kände hur kalsvettig jag blev. Jag förstod att hon hade varit med om något jobbigt som antagligen handlade om våldtäckt eller incest. Det visade sig sedan när vi pratade att hon varit med om både våldtäckt och incest. Det var därför jag kände det så påtagligt.

En annan kvinna kom en gång i månaden, ungefär, för att få massage. Jag pendlade på hennes chakran bara för att se hur de var och det gjorde jag varje gång. De var alltid ”stängda”, som jag brukar säga, förutom kronchakrat som alltid är öppet. En dag kom hon och jag pendlade som vanligt och då var hjärtchakrat öppet. ”Men har du träffat en man?” frågade jag. Det visade sig vara rätt, hon hade träffat en man. Det var inte så att man direkt såg det på henne när hon kom in. Hon var en tystlåten person som inte gjorde så mycket väsen av sig. Sedan gick det några gånger (hjärtchakrat var öppet dess gånger) och så en dag kom hon igen och ville få massage. När jag pendlade denna gång så var hjärtchakrat ”stängt” igen. Jag frågade då ”Har det tagit slut, med din kille?” Hon tittade upp och sa ”Jaa och det är väl den där pendeln som säger det?” Precis så var det, med hjälp av pendel så kunde jag se detta.

Jag brukar säga att det är ingen idé att ljuga för mig, för jag ser med hjälp av pendeln om något jobbigt inträffat under veckan som gått. Det har jag många exempel på att det stämmer.

När man mår bra då är chakrana öppna. När vi går igenom jobbiga saker och inte bearbetar dem så kanske man går många år innan de öppnas, om de ens gör det. Så jag ber dig att se till att bearbeta det som du varit med om som varit jobbigt i ditt liv, för att du ska må bättre. Vi har alla gått igenom mer eller mindre jobbiga saker i våra liv antingen som barn eller som vuxna.

Med ljus och värme

Jeanette