Glädje

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Vi borde som barnen njuta mer av glädjen att bara vara och ta vara på de små glädjeämnena som dyker upp i vardagen. Små glädjeämnen kan vara att höra någon skratta gott, ett möte på stan, ett barn som sticker sin hand i din, en god måltid, att uppleva naturens skönhet, att lyssna till musik som du tycker om, att grilla korv i skogen, att åka på en skotertur… När vi upplever och tar till vara på dessa stunder även om de är väldigt korta så kan vi återuppleva dem igen i minnet, när kanske en dag känns tung. Om vi gör detta så mår vi bättre till kropp och själ.

Barnen kan sitta i sanden och leka i timmar och vara helt inne i en bubbla av glädjens sinnesstämning av att bara få vara där. De kan njuta av och förundras över en liten fjäril som svävar fram eller som stilla sitter på en vacker blomma. Har vi kvar vår upptäckarglädje eller har vi tappat den?

Ta för vana att plocka fram glädjen oftare i ditt liv och börja må bättre dag för dag.
Glädjen kan inte hållas tillbaka om man känner av den. Glädjen drar till sig andra människor och påverkar dig och andra positivt. Andra njuter av att få vara med glädjefyllda människor så plocka fram glädjen inom dig och sprid den till andra.

Just nu skiner solen och jag njuter i fulla drag av den, hoppas att även du har chansen till det ☺. När du njuter och gläds av något, andas in känslan och ta in den i din kropp och känn den glädje som spirar i dig av denna enkla handling.

En vacker dikt som jag brukar ha på mina kurser i personlig utveckling kommer här nedan. Jag vet tyvärr inte vem som skrivit den:

Lycka
Lycka kan vara att blott finnas till
Lycka kan vara ett regn i April
Lycka kan vara att en sovmorgon få
Lycka kan vara att blott vara två
Lycka kan vara att höra och se
Lycka kan vara att ta och ge
Lycka kan vara en mjuk barnahand
Lycka kan vara ett mete vid strand
Ja, lyckan man finner i mycket min vän
Konsten – det är att ta vara på den

Med ljus och värme
Jeanette