Ett brev från en kund

Utbrändhet och spricka i ändtarmen

Jag heter Gunilla och är 46 år.
(2000-09-29)

I vintras kände jag att jag bara blev tröttare och tröttare, tappade all energi, jag tyckte att det mesta var jobbigt. Jag fick svårt att sova. Svårt att koncentrera mig fick förkylningar med feber till och från. I början av mars orkade jag inte med mig själv. Jag sökte då företagshälsovården eftersom jag tyckte att jag måste vara sjuk. Där ansåg de att mina symptom stämde med ”utbrändhet”. Jag rekommenderades sjukskrivning. Jag ville inte bli sjukskriven utan fortsatte att jobba.

En vecka senare slog mig tanken Jeanette Byström Grein. Jag har träffat henne tidigare via kurser på mitt jobb samt att jag gick en meditationskurs för två år sedan hos henne.

Efter första besöket i början av mars månad hos Jeanette blev jag väldigt trött, men det var en behaglig trötthet. Jag sov bättre. Jag var då ledig från mitt jobb några dagar. Vid andra besöket en vecka senare fick jag en ”energikick” några timmar efter det att jag varit hos Jeanette. Och den energin satt sedan kvar.

Jag började jobba på en gång efter detta. Min chef och mina arbetskamrater kunde också se skillnaden väldigt tydligt. Jag blev pigg och glad igen orkade med mitt jobb och mig själv igen.

Både jag och min chef är övertygade om att jag blivit sjukskriven om jag inte fått hjälp då.

Jag har haft problem med en spricka i ändtarmen under tre år. Det var smärta och blödningar vid toalettbesöken. Smärtan var stark så ofta fick jag ta värktabletter. Jag har genomgått undersökningar och röntgen för detta. Det konstaterades att jag hade en liten spricka samt att ändtarmen var i ett konstant kramptillstånd. För det fick jag en salva som innehöll glycerylnitrat, den hjälpte lit men en del av smärtorna fanns kvar. Detta berättade jag för Jeaentte som även behandlade det år mig så nu är smärtan borta.

Jag har fortsatt att gå till Jeanette, jag har träffat henne sju gånger från mars till augusti.

Jag mår idag helt bra vilket jag helt tackar Jeanette för.

Gunilla

Tillbaka till Kunderna berättar.