Ett brev från en kund

Utbränd, deprimerad

Hej,

Jag är en ensamstående trebarnsmamma. Jag har varit/är sjukskriven sedan 2000 för utbrändhet i samma veva gick jag igenom en jättejobbig skilsmässa.

Ser idag när jag tittar tillbaka så är det inte konstigt att jag bröt ihop. Gift med en alkoholist, jag hade ett krävande jobb, allting bara rasade för mig. Har gått i terapi på vuxenpsyk och det har varit bra på sitt sätt, men en känsla av att ska det inte hända nåt mer.

Innan jag träffade Jeanette så fick jag höra av min syster hur bra hon tyckte att hon var. Min syrra tyckte att jag skulle pröva att gå till henne och det var redan förra sommaren. Men det blev aldrig av. Det var väl aldrig meningen just då. Redan i förra hösten så började min dotter som ä 14 år umgås med fel människa. Hängde på stan, det var ständiga konflikter och bråk mellan henne och mig.

Mitt i allt skulle jag vara stark, ta han om mina andra barn också. Plus det att jag hade en konflikt med mitt ex. Min energi fanns inte jag var så slut, slut. Jag såg ingen utväg på allt elände. Och ständigt utan pengar. Allting var så svart.

Den 21/1-04 kom jag till Jeanette. Jag la mitt liv i händerna på henne bokstavligt talat. Fanns det så här snälla människor. Jag minns hur jag bubblade, måste berätta allting för Jeanette ville inte missa någonting. Jag gick därifrån från första mötet med en känsla av hopp. Jag strålade. Och så har det fortsatt. Jag har tagit itu med jobbiga bitar som jag trott jag hade bearbetat. Allting har fallit på sin plats för mig hos Jeanette. Fast att det är jobbigt hemma och att jag alltid får jaga pengar så orkar jag mer idag. Jag har mer energi. Min ångest är borta.

Hos Jeanette har jag fått jobba med konkreta saker, att måla har varit ett positivt sätt att jobba på, för varje gång ser jag hur det förändras (målat min trädgård). Att jag får gå in i min trädgård och ta bort jobbiga situationer, händelser har varit mycket positivt. I dag är jag mer förankrad i mig själv har hopp och framtiden. Jag stannar inte kvar lika länge i mina svackor.

Och allt detta är tack vare Jeanette, cirkeln är på väg att slutas. Och jag mår så mycket bättre idag.

Hälsningar från Eva.

Tillbaka till Kunderna berättar.