Bescherews sjukdom

13/11 2018

Hej Jeanette !

Lite snabb historik: Jag har bescherews sjukdom och har haft det sen yngre tonåren troligen, diagnos ställd för 15-20 år sen. I början hade jag mycket ryggsmärtor, ländrygg. Senare har det tillkommit ledvärk och då främst i de större lederna, muskelvärk, nackvärk, huvudvärk, ont i fötter och ben mm.

För snart fem år sen opererade jag bort livmodern och under den operationen råkade dom sticka hål på tunntarmen vilket ledde till bukhinneinflammation och en fyra veckor lång sjukhusvistelse. Varför jag blev så länge på sjukhus var för att antibiotikan inte tog på mig så jag var väldigt sjuk, smärtorna var enorma trots en max dos av smärtlindring i form av Alvedon, Ipren och morfin. Efter flera veckor i sängläge så kunde jag komma upp och då blev det till att börja med träna på att gå, först med RA bord, sen blev det rullator, längre sträckor var det rullstol som gällde. Efter den här händelsen blev jag aldrig riktigt pigg igen, fick ökade smärtor i kroppen och blev bara tröttare och tröttare tills jag till slut blev sjukskriven igen. Under tiden jag var sjukskriven (2,5 år) höll jag ganska mycket på med mental träning, meditation och dyl.

För ett år sen gick jag två kurser via vårdcentralen som inriktade sig på mental träning och läkning inifrån. Där och då satte jag min målbild som jag fortfarande jobbar med att ” Jag är pigg, frisk och stark”. Den känslan skulle jag manifestera i min kropp. När sommaren kom och jag hade flyttat till vår stuga kände jag att känslan började infinna sig och ganska snabbt var jag där – i känslan. Jag var pigg, frisk och stark.

Någon gång då bestämde jag mig för att jag skulle börja jobba efter sommaren, så jag kontaktade arbetsgivaren och så småningom försäkringskassan.

Sensommaren kom och jag började åka hem till vår lägenhet i stan under veckorna, smärtorna i nacke, axlar, bröstrygg och huvudet kom tillbaka, så även den enorma utmattningen, då hade jag en månad kvar tills jag skulle börja jobba på 25% och började tvivla på att det skulle fungera. Men jag tänkte att jag ska prova, det får väl gå som det går.

Sagt och gjort. Jag började med två timmar/dag och det flöt på men pigg var jag inte även om det ändå funkade rätt bra medans jag var på jobbet. Väl där på jobbet så träffade jag Jeanette som också jobbade där och en av kollegerna sa till mig – ” Gå till Jeanette på behandling, hon är jätteduktig! ”

Jag fick veta att det var healing och andra alternativa behandlingar hon höll på med. Jag blev så klart intresserad för det här är nåt som jag, i många år, har tänkt att jag vill och jag har läst mycket om det och har en stark tro på. Jag bokade tid, kom dit och vi pratade om ifall min säng eventuellt stod på ett currykors vilket det visade sig att den gjorde. Sen gjorde hon en helkroppshealing och jag gick hem och efter att ha konstaterat att sängen stod på ett currykors – korset var på min huvudkudde och ena linjen gick rakt ner i mitten på min sida. Då bytte jag och sambon sida eftersom vi inte iddes flytta på sängen då. Så låg vi en vecka men redan dagen efter kände jag en enorm förbättring och min sambo var trött, hade en dov huvudvärk och spänningar i axlar och nacke. Min förbättring höll i sig och hans dåliga mående höll också i sig i en vecka så då flyttade vi på sängen så att ingen ligger med kors eller linje genom kroppen. Då gick hans besvär bort. Jag kände ju en fantastisk förbättring, jag hade ju också fått healing.

Nu har det gått fyra veckor och jag har fått healing tre gånger. Under tiden har jag också ägnat ca en timme per dag till avspänningsträning och någon form av meditation, oftast en guidad chakrabalansering som jag nu har lärt mig och kan göra utan guidning.

Vad har blivit bättre då? Allt har blivit förvånansvärt mycket bättre men framför allt att jag nu har energi, jag känner mig inte längre som en zombie. Jag känner lust, glädje och jag känner inspiration. Förut var jag helt tömd och jag orkade nästan inte tänka en tanke, att skriva så här hade varit helt omöjligt, hjärnan fungerade inte. Jag kunde vissa dagar inte få till en handlingslista. Allt jag skulle göra var som att bestiga ett berg.

Alla symtom på fibromyalgi har blivit bättre, de flesta har försvunnit helt.

Förut har jag vaknat varje morgon (vid 4-5) med en enorm huvudvärk och ont i nacken, alla muskler har smärtat så det känts som om jag blivit överkörd av tåget några vändor, och en känsla av total utmattning. På dessa fyra veckor är det högst tre dagar som jag vaknat med huvudvärk, varje morgon känner jag mig utvilad och musklerna gör inte längre ont. Jag känner mig normal och jag har fått mitt liv tillbaka.

Förändringen är så otroligt påtaglig så det känns nästan overkligt och jag är evigt tacksam!

Här listar jag några andra fibrosymtom som har gått bort:
Diarré, nervsmärta, svullnad i vävnaden, stickningar i huden, brännande känsla i huden, värk under fötterna, illamående, hjärndimma, svårt att fokusera – ja, listan skulle kunna bli hur lång som helst.

Kram, kram !