Rensa i ryggsäcken

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Nu har jag sett det fascinerande ansiktsuttrycket igen :-). Det har jag i och för sig sett även tidigare men denna gång så var det intressant det som kvinnan sa.

I förra veckan så skulle jag ha en behandling. När kvinnan kom in genom dörren så såg jag att något inte var som det skulle. Hon såg inte glad ut. Hon ville inte säga någonting utan allt var bra. Jag avvaktade och ställde några frågor och då berättade hon varför hon inte mådde så bra och hon var verkligen ledsen.

”I dag blir det ingen healing utan du kommer att få jobba i ’Trädgården inom dig i stället’ Du behöver rensa i din ryggsäck”, sa jag.

Hon tittade på mig denna underbara kvinna som var så ledsen. Helst hade hon nog velat få healing, men jag kände att hon behövde rensa det som hon hade upplevt och som var så jobbigt.

Hon fick bearbeta i ’Trädgården’ det som gjorde ont inom henne just då och det gick bra, som alltid. Hon rensade och släppte iväg jobbiga saker som hon hade upplevt.

När vi sedan satt och pratade så såg jag detta fenomen i ansiktet, hon såg mycket gladare ut och ansiktsfärgen var rosig och fin.

När hon klädde på sig så sa hon: ”Det är som att stänga av och på en knapp när man kommer till dig. När man kommer hit så är knappen av och när man går så är den på” och så log hon. Vilken fin tanke! Hon gick iväg med ett leende på läpparna. Tack för de värmande orden!

Ja, denna ryggsäck som vi ständigt fyller på med en massa jobbiga saker som vi sedan inte bryr oss om att rensa ur. Utan vi fortsätter att fylla på den tills dess att den är så överfull att minsta lilla sak som vi lägger i gör att vi reagerar med irritation, ilska, depression eller aggression och det kan handla om en bagatell.

VI behöver bearbeta det som vi lägger i ryggsäcken för att vi ska må bra. Ofta tror vi att det löser sig av sig själv ungefär som hokus pokus och så är det jobbiga borta. Men så är det inte riktigt det vi gör är att vi stänger in detta ordentlig och låser om det och så tror vi att det sedan är borta. Men det ligger kvar i vårt undermedvetna och gnager och skaver. Det leder till att vi bromsar oss själv i vår utveckling och vi mår inte bra. Vi har alla en enorm potential som skulle kunna användas mycket bättre om vi rensade i vår ryggsäck.

Tänk under dagen på att du ska se och uppmärksamma det positiva som dyker upp, ta in det positiva som du hör från andra och ge positiv medkänsla till andra som du möter på din väg.

Ha det gott och ha en underbar dag!

Jeanette