Symbolspråket

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Jag blir så fascinerad av hur symbolspråket fungerar. Här kan du läsa om ett exempel som var intressant.

En kvinna som har gått länge hos mig, vilket hon gör eftersom hon vill komma långt i sin utveckling och då bland annat i sin andliga utveckling. På den tid som hon gått hos mig så har hon verkligen utvecklas, det kommer hela tiden upp nya saker som får henne att inse att hon ibland “lurar” sig själv, att hon inte hade tänkt på att vissa händelser tagit så hårt som det gjort,  att hon hade glömt bort vissa händelser som nu är viktiga att bearbeta för att komma vidare i sin utveckling… Hon gör det så fantastiskt bra.

I alla fall denna gång kom hon och när vi satt och pratade så förstod jag att vi var tvungen att bearbeta hennes relation till sin sambo. I sitt avslappnade tillstånd så säger hon:” Jag ser ett verktyg, det är ett verktygsbord.” Då visste jag vad det handlade om. Det var hennes kommunikation med sin sambo som inte fungerade, så då var det det som skulle bearbetas. Hon bearbetade det och sedan säger hon:”Nu är det samma verktygsbord men det är på MYCKET högre ben. Jag når inte fram.” “Hör du vad du säger nu,” sa jag. Njaa,” svarade hon lite osäkert. Hon var inte på det klara med att det var kommunikationen som hon behövde bearbeta. Så jag förklarade för henne att det var viktigt eftersom hon inte nådde fram i kommunikationen till sambon. Sedan säger hon: “Det står en stege på sidan som är lutad mot verktygsbordet.” Då talade jag om att om hon klättrade upp (symboliskt) på den stegen så skulle det bli bättre. Hon fick bearbeta verkygsbordet. Till nästa gång fick hon som hemuppgift att ta itu med situationen.

Följande session så berättade hon att hon tagit itu med situationen och det hade blivit väldigt bra.

Visst är det fascinerande hur man får till sig symboler, om man nu kan tyda dem så klart, och sedan kan få förståelse på hur vi ska gå till väga för att lösa situationen.

Ha en mysig helg och var uppmärksam på symboler som dyker upp i naturen, böcker, det folk säger…

Kram

Jeanette