Brev från klient, vi lurar oss själva

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Som jag skrev tidigare så hade min klient kommit på att hon “lurar” sig själv att tro saker om sig själv som egentligen inte stämde. Hon skrev om “hur gamla sår påverkar” fastän vi inte tror det. Sedan skrev hon mailet som du kan läsa om här nedan. Så här skrev hon:

Hoppas det kan hjälpa någon annan att få tillbaka tilltron till hela livet ?. (Hon menade att jag lade in texten på min hemsida). Grejen är den att när jag tänker på detta och såg tillbaka på det så har jag sett det som en petitess en liten sak som inte har någon betydelse utifrån att jag värderar saker annorlunda idag när jag är vuxen. Ett tonårs bekymmer som inte ingår i mitt vuxna liv. Det har också lurat mig eftersom det gjort att jag inte sett problemets betydelse för mig tills dess vi tog tag i det. Tror att detta är en viktig orsak till att vi inte förstår och kan bearbeta det vi går och bär på. Vi är tyvärr experter på att lura oss själva. Vi vill så gärna att verkligheten ska vara som vi vill att den ska vara inte som den är. Bamse kramar ?