Att förstå hur gamla sår påverkar

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Denna händelse av att bli mobbad, som du kan läsa om nedan, var väldigt svår för Maria att bearbeta inne i ”Din inre trädgård”. Den händelsen satte djupa spår inom henne. Det var inte bara det att hon mådde väldigt dåligt av att bli mobbad, hon skämdes också väldigt mycket och ville inte berätta för sina föräldrar eftersom hon hade så stora skuldkänslor. Maria var rädd att även de skulle skämmas för henne. Så denna händelse har Maria burit inom sig tills nu när hon är i 50-års åldern.

Det tog en lång stund, vid bearbetningen, innan hon till slut lyckades släppa händelsen. Ett tag kändes det nästan som om hon skulle ge upp. Hon kunde inte förstå varför händelsen skulle vara så svårjobbad, hon tänkte ju inte längre på den så den borde väl vara borta då. Men riktigt så enkelt är det inte.

Vi lagrar allt som vi är med om och även om vi inte tänker på de jobbiga händelserna så finns de kvar till dess att vi bearbetar dem. Det brukar bli som så att bilder brukar ”popp” upp lite då och då, när det är dags att ta itu med dem. Detta kan leda till att vi blir hämmade på något sätt i våra liv. Att bli mobbad är väldigt tufft och sätter djupa spår hos dem som blir drabbade.

Maria sa så här när vi var klara med behandlingen: ”Denna händelse som jag inte bearbetat har hämmat mig i mitt liv på olika sätt, jag borde tagit tag i det tidigare.”

Jag kan också berätta att Maria har kommit väldigt långt i sin utveckling. Hon bara växer mer och mer inombords. Det är fascinerande att se. Hon kommer regelbundet för hon känner de förändringar som sker inom henne. Hon vill må bra den här tiden på jorden, hon vill växa själsligt och andligt och det gör hon verkligen. En eloge till dig Maria som vill fortsätta att utvecklas.

Så min fråga till dig är hur mår du och hur vill du må?

Ha det gott!

Med värme och ljus

Jeanette

Här är Marias berättelse:

“Jag vill berätta om händelser i mitt liv som har kommit att påverka mig mer än vad jag förstått och framförallt har det påverkat de beslut jag tagit i livet. Det fina med detta är att nu alla år senare ser jag sambanden och varför jag valde att göra många val på det sätt jag gjorde. Det som hjälpt mig att lösa upp många av de knutar och grubblerier som jag haft har varit Jeanettes behandlingar. Tack vare henne har jag bearbetat mängder av saker som påverkat mig negativt både i stort och smått både gamla och nya aktuella händelser. Resan jag gjort tack vare henne har givit mig tilltro till mig själv och alla övriga medmänniskor och en stabil grund att stå på med fokus på att göra det bästa för mig själv nu och i framtiden.

När jag gick i gymnasiet blev jag trakasserad av en tjej i klassen hon inledde en hatkampanj mot mig. Angreppen från hennes sida var främst muntliga och högljudda med kommentarer mot mig. De flesta tjejer i klassen valde då att inte ha någon kontakt med mig dock hade jag några kamrater som gjorde att jag kunde stå ut och hantera mina studier. Under åren som gick under den återstående gymnasietiden ebbade detta allt mer ut och mina relationer med övriga i klassen kom att bli allt mer normala.

Jag påverkades starkt av denna mobbningsaktion mot mig och de fick till följd att jag valde att umgås med andra vänner på fritiden och göra val om vart jag skulle söka arbete och till och med partner. Tyvärr har detta påverkat mig långt mer än vad jag har förstått. Med Jeanettes hjälp har jag nu ca 30 år senare bearbetat dessa händelser som jag till viss del nästan glömt bort. Det märkliga var att när vi inledde jobbet med att bearbeta dessa händelser visade de sig att de inte var så lätt att bli av med dem utan vi fick ägna en hel del tid och energi på att lösa upp detta gamla spår vilket gjorde mig väldigt förvånad då jag idag kan se händelsen ur ett annat perspektiv men förstår att det påverkat mig mycket djupare än vad jag tills alldeles nyligen hade förstått.

Jeanette har visat mig att det är möjligt att förstå och släppa taget om gamla händelser och på det sättet kunna gå vidare med vidgad tilltro utan gamla blockeringar.

Tack för hjälpen!

Maria”