Currylinjer

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Jag har berättat om Anna som legat på ett currykors och jag kommer nu att skriva om just currylinjer och currykors och de upplevelser jag haft vad gäller att gå med pekare. Anledningen till att jag tar upp detta är att det borde vara av intresse för alla att veta om man till exempel sover på ett currykors eller om man sitter varje dag på sitt arbete och har sin stol mitt över ett currykors, eftersom man bland annat ”töms” på energi när man en längre tid befinner sig på dessa linjer eller kors.

Anna skrev förresten detta i morse “Nu har det gått knappt en månad sen jag kom till dig första gången. Jag är varje dag helt förstummad av resultatet, det går inte riktigt att förstå. Att det skulle göra nån skillnad det trodde jag men så här… jag slås fortfarande av känslan att jag inte känner igen mig själv. Ibland kommer det tvivel på mig själv ” har jag inbillat mig att jag var så dålig” men egentligen så vet jag att det har jag inte gjort. Ja, skillnaden är otrolig ! En helt ofattbar känsla ! Jag var till mina föräldrar för ett tag sen och mamma sa då ” det är som om du är en helt ny människa ” , precis så känns det ! Som du vet så har jag mediterat och sånt länge – många år. Det har alltid gjort mig gott och det är nåt jag verkligen tycker om. Men nu när jag mediterar, som jag gör nästan varje dag, så ger det så mycket mer – kan inte riktigt förklara men jag antar att du förstår ändå. Jag når ett annat djup eller vad jag ska säga…” Ja så är det antagligen. Anna kommer djupare ner i meditationen. Bara att gratulera till det.

Delar av följande text ,om currylinjer, skrev jag i Liden tidningen för ett antal år sedan.

Currylinjer

Sover du dåligt på natten? Är du utmattad när du vaknar? Känner du dig ofta trött när du vaknar på morgonen, när du är på din arbetsplats…? I så fall kan detta med currylinjer vara något för dig att ta del av. Anledningarna till din trötthet kan bero på många saker, men en av dessa saker kan vara att du kanske sover eller ofta sitter på en currylinje eller ett currykors.

För många år sedan gick jag en kurs där jag fick lära mig att hantera pekare/slagruta. Tala om min förvåning när pekarna började röra sig när jag gick in i en currylinje (jordstrålning). Efter den kursen började jag praktisera dessa pinnar och mäta olika saker. Det var mycket spännande att se resultaten av de mätningar som jag gjorde. Jag träffade sedan Nisse Backlund, när vi flyttade till Liden 1994, som mätte mineraler och sökte björnar i skogarna med pekare. Mineraler hade jag inte tidigare mätt så det var något nytt och intressant att mäta. Jag åkte bland annat med honom på en “Mineraljakt” och det var spännande.

Det första mötet med Nisse var mycket roligt och intressant. Jag var med en av sönerna på Vårdcentralen. Medan vi väntade så gick jag runt lite, eftersom vi var ganska nyinflyttade så var detta bland de första gånger jag var där. Vi kommer till en dörr där en äldre man står med ett par ,för mig då, jättelånga pekare omlindad med koppartråd. Jag tvärstannade och tittade på mannen som utgick ifrån en kvinnas fysiska kropp och mätte tills han kom utanför energifältet/auran på kvinnan. Jag bad honom vänta tills jag var klar för detta kunde jag bara inte missa. När vi var klara så gick jag tillbaks och Nisse stod och väntade på mig. Han förklarade att han mätte energifältet eftersom han var intresserad av att se detta på olika personer. När han mätte mitt energifält så backade han, backade, backade och backade… Jag sa och log “Du får nog gå utanför dörren och en bra bit till”. Nisse var väldigt förvånad för han hade inte uppmätt ett så stort energifält som jag hade innan han träffade mig. Jag berättade att jag mediterade mycket och jag trodde att detta påverkade mitt energifält positivt. Vi fortsatte att träffas och mitt energifält var stort, enligt hans mätningar.

Vad är det med att sitta eller ligga på ett currykors, kanske du tänker. De currylinjer jag kommer att prata om har negativ strålning och dessa linjer tar energi från oss. Om vi sitter eller ligger på dessa kors en längre tid så tappar vi energi, vi blir rastlösa, är ständigt trött, fastän vi sovit i tolv timmar känner vi oss kanske fortfarande trötta, vi mår kanske allmänt dåligt. Så det finns all anledning att fundera på hur du sover och hur det är att sitta på din arbetsplats, om du sitter stilla på samma ställe längre stunder. Sover du dåligt och har du en säng i ett annat rum så kan du prova och sova i den till att börja med för att se om du sover bättre, innan du börjar möblera om i rummet.

Utöver currylinjer finns det även Hartmanlinjer och andra linjer som man kan mäta. De är inte lika starka som currylinjerna. Korsar dessa linjer varandra så blir strålningen starkare.

Currylinjerna kände våra förfäder väl till. Ett tag så tappades kunskapen bort men på 1950- talet återupptäcktes currylinjerna av Dr. Manfred Curry från Tyskland. En currylinje är cirka en halv meter bred, den är osynlig för blotta ögat och befinner sig på cirka 4 meters avstånd från varandra. De ligger som i ett rutmönster med cirka 4×4 meter mellan linjerna. Currykors kallas det när linjerna korsar varandra. Där är strålningen extra stark. Där är det inte alls bra att vistas en längre tid. Currylinjen ligger fast, den flyttar sig inte, men den pulserar eftersom det är energi det handlar om. Linjerna ligger i 45 respektive 135 graders vinkel i förhållande till Norr, d v s linjerna går i sydöstlig-nordvästlig och sydvästlig-nordöstlig riktning.

Under fullmåne påverkas currylinjerna precis som en del av oss som påverkas av fullmånen, genom att vi till exempel får svårt att sova, currylinjerna sägs öka något och även minska i sin storlek (det är ingenting som jag har undersökt).

Träd och buskar känner av dessa linjer och de försöker att värja sig från linjer som är negativa så gott det går, genom att böja sig från linjen. Vi hade en stor vacker rabarberbuske i vår trädgård när vi flyttade till gamla prästgården i Liden. Vi flyttade på rabarberbusken eftersom vi ville ha ett potatisland där den växte. Vi placerade rabarbern en bra bit bort och vattnade och pysslade om den direkt i början. När jag gick ner i trädgården efter någon vecka för att titta till den så hade blasten blivit mjuk och slemmig på de flesta rabarberstjälkarna. Den dog så småningom. Jag kunde inte förstå vad som hade hänt med den eftersom vi försökte ta väl vara på den när den flyttades. Jag tänkte att jag skulle testa och se hur linjerna låg vid rabarberbusken. Gissa vad vi hade satt rabarbern på? Jo, vi hade satt den precis på ett currykors. Då lärde jag mig det att jag bör nog kanske mäta ut, om det blir fler omplaceringar eller nya planteringar av växter i trädgården, så att de inte hamnar på en linje eller ett currykors. Nu är det så att vissa växter verkar trivas på negativ jordstrålning, vilka som gör det har jag ingen aning om. Jag har svårt med att få blommor att växa på ett ställe i vår rabatt, där passerar det en currylinje. Så småningom kanske jag hittar de blommor som trivs där. Har du problem i din rabatt med att få blommor att växa, ja då kan det vara ett currykors eller en currylinje som blomman står på.

Katter trivs på negativ jordstrålning. De lägger sig gärna på currykors och trivs alldeles utmärkt där. Så har du en katt som ligger uppe på huvudkudden ofta och du själv sover dåligt på nätterna, precis som Anna gjorde, då bör du fundera på att flytta sängen en meter åt sidan.Om du inte kan mäta med pekare så prova att flytta sängen åt enedera hållet för att känna efter om det blir bättre.

Jag har ofta funderat på varför katter vill ligga på dessa jordstrålningsfält, och då speciellt på currykorsen, och inte hundar. En tänkbar förklaring fick jag för ett tag sedan. Om man är tillräckligt känslig kan man känna energifält på människor, växter och djur. När jag ger healing så kan jag känna detta energifält och var personen har problem i kroppen, utan att behöva röra fysiskt på kroppen. Du har säkert varit med om att du har stått bredvid en person och känt ett väldigt obehag utan att förstå varför, för du har inte pratat med personen i fråga. Det du känner är personens energifält, som i det här fallet har varit mycket negativt eftersom du kände obehag. Eftersom vi, både människor och djur, känner av energin på varandra så kan det kanske vara så att när katten ska jaga då känner råttan på ett tidigt stadium av kattens energifält och kan på så sätt springa iväg. Men om katten ligger på ett kors som dränerar den på energi, så minskar kattens energifält. När katten jagar råttor så känner råttan inte av katten lika snabbt och råttan hinner inte undan. För dig som inte är van att prata om energier så kan detta verka mycket konstigt men jag ger ofta healing och använder mig av pekare och pendel, och har gjort det i många år, för mig är det naturligt och jag vet att det fungerar.

Hundar tycker däremot inte om dessa kors. En hund fick sin matskål placerad i köket. Hunden flyttade ständigt på matskålen. Det visade sig att det fanns ett mycket negativ fält precis där man hade satt hundskålen. Eftersom hundar inte tycker om dessa fält så flyttade hunden på skålen.

Ta dig nu en funderare på hur du sover på nätterna.

Med värme och ljus!

Jeanette