“Ljuset” i kyrkan.

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Har du varit med om ”ovanliga” upplevelser någon gång? Det kanske inte direkt är något som man pratar med andra om. Men jag tror att det är ganska många som varit med om händelser som man bara inte kan förklara.

Jag såg ett TV-program i går om Birka Tore ett medium som träffade flera personer som varit med om händelser där de varit nära att dö, på olika sätt, men som på ett mirakulöst sätt hade räddats. Programmet heter ”Räddad av änglar”. Värt att titta på.

Jag har varit med om ett antal händelser som jag har svårt att förstå och än mindre att förklara. En av dessa händelser har jag skrivit om i min bok ”Brev till Nathalie”. Den händelsen det handlar om var när vi var på Nathalies begravning. Det var en torsdag, det kommer jag ihåg eftersom Nathalie föddes på en torsdag, Kristihimmelsfärdsdag, hon dog på en torsdag och begravdes på en torsdag. Hon föddes 1200 och dog 1700, tider som jag tycker är mycket märkliga, men intressanta. Jag har många gånger funderat på vad dessa dagar står för och hur det kunde komma sig att det blev dessa klockslag.

Händelsen utspelar sig i kyrkan vid Nathalies begravning. När vi åkte till kyrkan så var det molnigt ute, inte en tillstymmelse till sol någonstans. Vi satt runt den lilla, lilla kistan och grät. Vi var inte så många på begravningen, bara de närmaste. Det var fruktansvärt jobbigt. Näsdukarna blev genomblöta ganska snabbt. Vi sjöng några sånger och sedan såg jag ett ljus som sken in i kyrkan och det blev väldigt ljust där vi satt. Jag trodde det var solen som lyste in igenom de höga vackra fönstren. Jag tyckte det var ett fantastiskt budskap, att solen sken in och lyste upp begravningen. Det hände mer saker också som jag inte kan förklara, som jag skrivit om i min bok. Men just detta ljussken tycker jag var fascinerande för när jag berättade för min bästa väninna, som var med på begravningen, om att det blev ljust i kyrkan av solen som sken in, så tittade hon bara på mig och ruskade på huvudet. Det var inte något ljus i kyrkan utan jag hade ”sett ljuset”. När vi kom ut så var himlen lika molnbeklädd som när vi kom dit, alltså hade inte solen lyst in genom fönstren. En av många fascinerande händelser som jag varit med om.

Det är ingen idé att bortförklara dessa speciella händelser som man oftast försöker göra för det verkar så otroligt att det bara kan inträffa. Man försöker oftast att hitta någon logisk förklaring på det som hänt, men hur det än är så tvivlar man ändå, för man får inte riktigt ihop det. Vad var det som hände egentligen. Fick jag något fel på ögonen, inbillade jag mig bara… Den gången i kyrkan så var jag helt säker på att solen sken in för det lystes verkligen upp inne i kyrkan, så för mig var det ”ljuset från en annan dimension” om man nu kan kalla det så, som jag upplevde.

Det är fascinerande när vi får till oss dessa upplevelser som vi inte kan förklara, så det är lika bra att vi inser att det faktiskt händer oförklarliga saker ibland. Om fler skulle våga prata om dem utan att vara rädd för att andra ska tro att man är tokig, så skulle vi kanske ha lättare att tro på att övernaturliga saker händer lite då och då.

Nästa gång som du upplever något så tvivla inte på din upplevelse utan ta den för vad det är. Var lyhörd och ta till vara på denna händelse i stället för att bortförklara något som kanske verkligen har hänt.

Till dig som nu går på semester så önskar jag att du får en underbar tid med många soldagar, goda middagar, mycket vila och trevlig gemenskap. Till dig som måste jobba i sommar så önskar jag dig en trevlig sommar med många fina stunder på din arbetsplats.

Ha en underbar dag!