Meditation: Bassängen och templet

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

En meditation som du kan göra för att bara vara.Slappna av en stund innan du börjar med att meditera. Avslappningen kan du göra genom att koncentrera dig på andningen.Detta är även väldigt bra för att somna in. Du kan ha rogivande musik på i bakgrunden när du mediterar. Är du ovan att meditera träna dig först med att bara slappna av och tänk på en vacker äng, havet… sedan kan du ta och göra bassängen och templet.

Med värme och ljus

Jeanette

Bassängen och templet
Du står på en äng med tusentals vackra blommor som vajar sakta i vinden. Du känner solens strålar mot din kind, du känner värmen. Du står och tittar på berget som finns framför dig, berget är inte så högt. Du börjar gå mot berget, uppmärksamma naturen runt omkring dig. Titta på färger, finns det djur, vilka dofter känner du, vilket väder är det? Du går barfota och känner moder jord under dina fötter.

Du går uppför berget tills att du kommer till en platå. Här beundrar du utsikten. En bit nedanför berget så ser du en bassäng med turkost vackert vatten som det glittrar så vackert i. Runt omkring bassängen finns det vackra blommor. Intill bassängen finns det en bänk och lite längre bort står ett så vackert och vitt tempel. Du går ner till bänken på trapporna som leder ner till bassängen, du klär av dig och lägger kläderna på bänken. Du går nu i vattnet och badar i det sköna varma vattnet. Det här vattnet är renande och helande. Känn hur du blir helad och renad utvändigt som invändigt. Efter en stund går du upp på andra sidan bassängen. Där ligger det nya kläder som du tar på dig. Det är vackra kläder, i vackra färger som passar dig perfekt.

Du börjar nu gå på marmorplattorna som leder till ett vitt tempel längre fram. Du går uppför trapporna som är framför det vackra vita templet. Dörren till templet är öppen. Du kan se in i templet och du ser hur allt är vitt, förutom den vackra violetta mattan som leder fram till altaret. Du tittat dig omkring och känner dig lugn när du nu går uppför altargången.

Framför altaret står det en stor skål på ett litet bord. I den skålen brinner det en violett låga, det är den violetta flamman som brinner sakta. Du sätter dig på en bänk en stund och bara är, känn in lugnet i templet.

Du upplever nu allt omkring dig ljust och vackert, med andra ögon ser du dig omkring när du går nedför altargången. Du går ut genom dörren. Här ute känner du dig lättare, gladare, mer harmonisk och mer kärleksfull. Du upplever nu allt mycket ljusare och vackrare när du går nedför marmorplattorna mot bassängen igen.

Du går runt bassängen mot bänken och dina kläder, sätt på dig kläderna och gå mot berget. Gå uppför trappan vid berget och stanna till på platån och titta på det vackra templet och den vackra utsikten. Du vet att du kan komma hit igen när du så önskar.

Känn efter hur du känner dig nu och se dig omkring, hur upplever du nu det som du ser? Du fortsätter mot ängen.

Du kan sakta komma tillbaka till rummet genom att räkna från 1-10 och på
5-6 så börjar du att sträcka på dig och på 10 är du fullt vaken igen.