Brev från en kvinna i meditationsgruppen

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Jag fick i går ett mail som kom från en deltagare i meditationsgruppen som jag avslutade i måndags. Jag tackar för de fina orden. Läs brevet nedan.

Jag kommer ihåg när jag började meditera för många år sedan och då jag startade med att själv ha meditationsgrupper. I och med att jag  mediterade ofta, mer än vad jag gör nu, så var kroppen mer i balans. Meditationen gör att man även mår bättre på många olika sätt och detta är vetenskapligt bevisat. Att meditera kortare stunder under en dag gör att man återhämtar mycket energi.

När jag ger behandlingar så säger många att de slappnar av så bra innan vi börjar med att till exempel gå in i ”Trädgården” och bearbeta ”ryggsäcken” som många gånger är fruktansvärt tung. Genom avslappningen så får hjärnan vila en stund och återhämta sig, det är också en form av meditation. På det här sättet tränar sig många när de kommer till mig att slappna av och bara det gör att man börjar må bättre.

Nedan skriver Mona att det var en oas i en stressad tillvaro att komma på meditationskvällarna. Deltagarna kunde på slutet av kursen sitta i cirka tjugo minuter i stillhet och bara vara. När de kom på kursen kunde de vara trötta men när de gick hem så hade de hämtat ny energi och kände sig piggare.

Många stressar på och kör på utan att känna efter och lyssna till de signaler som kroppen ger. För kroppen ger oss signaler, lyssnar vi inte blir signalerna tydligare och tydligare för att vi ska stanna upp. Men ändå så kör många på.

Att vara i denna ”stress spiral” som går neråt, påverkar vårt psyke negativt vilket gör att vi inte mår bra, vi reagerar negativt, blir nedstämda, lätt irriterade, är ständigt trött… Det finns många med utmattnings syndrom, som bara kört på utan att vara medveten om att de gått på för hårt, tills kroppen en dag säger ifrån och de knappt orkar kliva ur sängen. Jag säger bara det ”Där vill du inte vara”. Att du hamnar där och inte kan ta dig upp ur sängen och dagarna går utan att du kan göra något för kroppen orkar inte.

Att meditera får en att bli lugnare, man mår bättre, sömnen påverkas positivt, man känner sig mer harmonisk…Du kan läsa på förra bloggen om Meditationskursen vad deltagarna hade skrivit som de upplevt under de gånger de gått och mediterat en gång i veckan.

Det är fascinerande med alla fantastiska upplevelser som ledda meditationer ger. Alla ”ser” olika saker och upplever meditationen olika. Ibland fick deltagarna fantastiska budskap och upplevelser bland annat den som Mona beskriver här nedan.

Någon sa i måndagskväll att hon hade fått upp så många känslor under meditationerna vi gjort som kändes bra. Deltagarna fick till sig många symboler som vi tillsammans tolkade och det är alltid lika intressant att se, vilka budskap man kan få.

Har du inte provat på meditation tidigare så rekommenderar jag dig att göra det.

Med ljus och värme

Jeanette

 

Hej Jeanette.

 Vill tacka för meditationskursen. Det känns litet tomt nu när den är avslutad. De två timmar i veckan som jag var på kursen var min oas av lugn i en stressig tillvaro. Bara det att få umgås med likasinnade var ett lyft. Vi hade ju alla så många intressanta upplevelser och att få dela dessa och få en del förklarade med din hjälp var jätteintressant. Jag upplever att jag bland annat  blivit mer stresstålig, lärt mig att hitta lugnet inom mig, lärt mig att inte hetsa upp mig för bagateller m m. Jag kommer alltid att minnas den underbara upplevelsen jag fick när vi gjorde meditationen Berget. Att som jag upplevde det bli upplyft till änglarna och vaggad i deras vingar medan de sa: Vila nu, vi vaggar Dig, var så underbart att tårarna rann på mig. Jag återvänder ofta dit i tankarna.

Tack min vän

 Mona